Honda Gold Wing 1500 (1992)

ZZR:n jälkeen tulikin tehtyä hieman totaalimpi tyylinvaihdos. Helsingistä tuli haettua Hondra.
Tästä Honrasta tulikin äiteen ja lapsien suosikki. Oli stereot, selkänojat, vakionopeuden säätimet ja ilmatointikin. Se on muuten valmistettu Ameeriikassa, eikä Jaappanissa.
Niin. Gold Wing oli siihen aikaan tietääkseni ainoa moottoripyörä, jossa oli etupleksiin asenettu tuuletusräppänä, joka hoiti ilmastointilaitteen virkaa.
Sateella sai ruuvia vääntämällä läpät aukeamaan katteen alareunasta ja lämmintä tuuletus ilmaa kengilleen, jotka siten pysyivät kuivina ja suojassa suurimmilta sadevesiroiskeilta.
honda_gold_wing.jpg
 
Tulipahan käytyä Norjassa ja Saksassa reissuilla. Nähtiin Geirangerin vuonot, ikuiset jäät Norjassa. Neuschwansteinin linnat ja Cellen vanha kaupunki Saksassa.
Kyllähän tuolla Gold Wingillä voi ajaa keskimäärin niin kauan, kuin mustaa kahvia on huoltoasemilta saatavana ja silmä jaksaa auki pysytellä.
Maksimi matkavauhti oli kyllä 150-160km/h. Pyörä alkaa seilaamaan tuossa vauhdissa jo jonkin verran. 
Aikoinaan joku sanoi sukulaisista mulle, että sulla on tommonen sohva, mulla on moottoripyörä. Sain myös kuulla kun pyörää vaihdoin, että jaaha sää siirryit takaisin aktiiviseen ajamiseen. Ihan ymmärrettäviä kommentteja molemmat. 
Helvatin Japanilaisturistit, ne muuten tapaat rynnimässä kaikkialla, niin sanotuissa maailman nähtävyksissä. On kameraa ja videokameraa.
Oslossa Vigelandin puistossa kävimme morjestamassa nuortamiestä, jonka tarpeille ei taida tulla loppua.
Pois tullessamme ihmettelimme, mitä helavattia on pyörällemme tapahtunut kun bussilastillinen vinoilla silmillä varustettuja kavereita oli pyörämme ympärillä.
Pelästyin ja luulin pyörän kaatuneen.
Mitä vielä, koko porukka otti kuvia ja videoi pyöräämme. Eivät meinanneet päästää meitä millään matkaan vaan parveilivat ympärillämme haitaksi saakka.
Kaipa sekin oli heidän mielestään maailman ihmetys, josta voisi kertoilla kotona jotakin. 
Nuo kyseisellä ulkonäöllä (pakko sanoa näin, kun ei voi olla kotomaastaan varma, jäi kieltenkin opiskelut vähän vaiheeseen) varustetut turistit olivat myöskin ikuisilla jäillä ja Saksan linnoilla ja varmaan kaikissa muissakin paikoissa, minne emme menneet.